Muffinsütőben sült sajtos csirkecsigák

 

Hozzávalók 12 db - hoz : 3 db közepes méretű csirkemell filé, 10 dkg puha vaj, 15 dkg reszelt sajt, 20 db szeletelt bacon ( 12 szelet ) , 2 gerezd aprított fokhagyma, só, bors

Elkészítés : a csirkemellet 12 db vékonyabb, hosszúkásabb szeletre vágom, sózom. A puha vajat kikeverem a reszelt sajttal, a fokhagymával, borssal, és sóval ízesítem. A csirkemell csíkot megkentem a vajas sajttal, és a keskenyebb végénél kezdve szorosan csigává tekerem,  egy szalonna szelettel pedig körbefogom. A maradék sajtos vajat a csigák tetejére tettem.

Én most a szalonnával együtt tekertem fel a csirkemellet, de ebben a formában nem lehet annyira szorosan tekerni, így ki tud belőle folyni a sajt.

A muffintepsi alját egy egészen kevés margarinnal kikentem, és belehelyeztem a csigákat. 180 fokon, kb. 30 – 35 perc alatt szép pirosra sültek. Ajánlom, hogy a tepsiből kivéve először egy papírtörlőre szedjétek ki a csigákat. Rizi – bizivel tálaltam.

A recept ötlete Palócprovenc-től származik.

Muffinsütőben sült sajtos csirkecsigák hozzászólásai

Szólj hozzá

 Recept Videók

 Baconbe tekert csirkemáj

1/2 kg csirkemáj-4 gerezd fokhagyma-1/ kg bacon szalonna.Apró vékony "szeletekre" vágjuk fel a fokhagymákat, majd a csirkemájat beletekerjük a baconbe, úgy hogy 3 db vékony szelet fokhagymát tegyünk 1-1 májhoz. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel szúrjuk át mindegyikket, hogy egyben maradjon. Egy előmelegített serpenyőben, pici olajon megsütjük.

    

     Madártej készítés

Mozgasd a kurzort, egy kis játék

0.012 mp